maandag, 24. oktober 2011 - 21:46

ANWB boos op politieactie A2. Dief beschuldigd van doodslag

Amsterdam

De ANWB is boos over de kunstmatige file die de politie zaterdag veroorzaakte om benzinedieven te pakken.

Dat heeft ANWB-directeur Guido van Woerkom maandag gezegd tegen RTL Nieuws.

"Mensen die van niets weten worden erbij betrokken", zegt Van Woerkom. "Daarbij valt nu een dode. Omwille van een paar liter benzine. Doel en middel zijn niet met elkaar in evenwicht."

"Niemand verwacht op dat moment een file. Nu zijn het benzinedieven die erop inrijden, maar het hadden ook andere weggebruikers kunnen zijn."

De verdachten reden afgelopen zaterdag rond 09.30 uur weg bij een benzinepomp in Culemborg. Ze werden achtervolgd door de eigenaar van de pomp. Die belde direct de politie, die de achtervolging overnam.

Op de vlucht voor de politie reden ze ter hoogte van Abcoude in op een file die door de politie was gecreëerd. Eén persoon kwam daarbij om het leven gekomen.

Poging tot doodslag
De 47-jarige bestuurder die op de file inreed wordt door het Openbaar Ministerie doodslag ten laste gelegd. Daarnaast wordt de man tevens beschuldigd van poging tot doodslag, omdat hij politieauto's heeft geramd. De bijrijder van de verdachte, een 24-jarige Rotterdammer, is inmiddels vrijgelaten. Volgens het OM heeft hij geen strafbare feiten gepleegd.
Provincie:
Tag(s):