dinsdag, 26. april 2011 - 14:18

ANWB verwacht drukte op wegen door meivakantie

Den Haag

De avondspitsen op donderdag 28 april en vrijdag 29 april worden erg druk volgens de ANWB.

Voor veel mensen begint dan een week meivakantie. Veel basisscholen zijn sinds vorige week al dicht. Woon-werkverkeer en recreatieverkeer zorgen donderdag voor 400 km file, dat is 100 km meer dan gebruikelijk. Er gaan 3,2 miljoen Nederlanders op vakantie. Circa 1,5 miljoen blijft in eigen land en de rest gaat naar het buitenland. Daarbij zijn Frankrijk, Duitsland en België favoriet.

Donderdagavond staan er vooral veel files in de Randstad en op de wegen naar het oosten, noorden en zuiden op de A1 Amsterdam – Hengelo, A2 Eindhoven – Maastricht, A12 Den Haag – Arnhem en de A28 Utrecht – Zwolle. Er is ook veel vertraging rond Arnhem en Nijmegen (A50) en op de wegen naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden: N57, N59 en de A58.

Vrijdagmiddag komt de drukte op de eerder genoemde wegen rond 12.00 uur op gang en zal tot het eind van de middag aanhouden.

Zaterdag 30 april wordt Koninginnedag in aanwezigheid van de koninklijke familie in Limburg in Thorn en Weert gevierd. Die steden zijn dan per auto moeilijk bereikbaar. Elders trekken de vrijmarkten in Amsterdam en Utrecht die dag veel publiek.

In het buitenland wordt in veel landen de Dag van de Arbeid op maandag 2 mei gevierd. Veel mensen hebben daardoor een lang weekend. Dat zorgt op vrijdag 29 april en maandag 2 mei voor meer drukte op de weg dan normaal.

Het einde van de paasvakantie in veel Duitse deelstaten levert vooral zaterdag in het noorden op de wegen rond Hamburg en in het zuiden rond München extra drukte op.
Provincie:
Tag(s):