zondag, 18. december 2011 - 16:46

ANWB waarschuwt voor files naar de Alpen

Amsterdam

Onderweg naar de Europese skigebieden verwacht de ANWB in het laatste weekend van het jaar veel verkeer en files door wintersporters. Dit meldt de ANWB zondag.

Duitsland
In Duitsland is de kans op files het grootst op de zaterdagen 24 en 31 december. Vooral in Zuid-Duitsland zal het vastlopen op de wegen rond München, de A8 richting Salzburg en op de A93 richting Innsbruck.

Oostenrijk
In Oostenrijk moeten vakantiegangers rekening houden met vertraging op de wegen in Tirol, het Salzburgerland en Vorarlberg. Vooral op de A12 Kufstein- Innsbruck, de A14 Bregenz - Bludenz en de B719, de route via de Fernpas.

Zwitserland
In Zwitserland is er op genoemde zaterdagen kans op files op de A6/A8 Bern - Interlaken en op de A13 Sargans - Bellinzona.

Frankrijk
In Frankrijk staan files naar de skistations in de Alpen. Vooral op donderdag 22 en vrijdag 23 december. Het drukst wordt het op de A43 Lyon - Chambéry en de N90 Albertville - Moûtiers.

Nederland
In Nederland verwacht de ANWB op de vooravond van Kerstmis geen grote verkeersdrukte, ondanks het begin van de kerstvakantie op vrijdag 23 december.

Op donderdag 22 en vrijdag 23 december staan er volgens de toeristenbond niet meer files dan anders. Wie op tweede kerstdag op pad gaat, heeft meer kans op file. Vooral tussen 13.00 en 16.00 uur. Veel mensen gaan er op 26 december op uit voor een bezoek aan familie, een meubelboulevard of een ander uitstapje.
Provincie:
Tag(s):