zondag, 30. januari 2011 - 21:32

Apaches oefenen in omgeving Havelte

Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando oefenen van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari in de omgeving van Steenwijk en Havelte. Dit heeft de gemeente Steenwijkerland laten weten.

Voor de oefening wordt gebruik gemaakt van het laagvlieggebied rondom Havelte. Daarnaast vindt de oefening plaats in de omgeving van Steenwijk. In dit gebied mag zo laag worden gevlogen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is.

Van maandag 31 januari tot en met woensdag 2 februari wordt gevlogen van 10.00 tot uiterlijk 22.30 uur. Op vrijdag 4 februari vinden de vliegbewegingen plaats tussen 10.00 en 15.30 uur.

Vanaf 2004 zijn de Apache gevechtshelikopters bijna onafgebroken ingezet in Afghanistan. Op 11 november 2010 is de missie voor de Apaches geëindigd. De toestellen zijn in die periode onder meer ingezet voor verkenning, beveiliging van grond- en luchttransport en als gevechtsondersteuning voor grondtroepen.

De oefening bij Steenwijk en Havelte heeft als doel de vaardigheden van de helikopterbemanningen weer op niveau te brengen en houden.
Provincie:
Tag(s):