vrijdag, 21. oktober 2011 - 15:03 Update: 08-07-2014 0:56

Apeldoorn in de ban van EK Baanwielrennen

Apeldoorn

Maanden van voorbereiding en reikhalzend uitkijken van vele sportliefhebbers, zal eindelijk worden beloond: het EK Baan in Apeldoorn voor de deur.

'Een groot wielerevenement dat, na het geweldige succes van het WK Baan afgelopen maart, een net zo groot feest op Europees niveau beloofd te worden', meldt de gemeente Apeldoorn.

Het EK Baan vindt van vrijdag 21 t/m zondag 23 oktober plaats op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn. Op donderdagavond 20 oktober is de feestelijke openingsavond. De toegang tot de openingsavond is gratis.

Europa´s finest
Na het Poolse Pruszkow vorig jaar, mag Apeldoorn zich dit jaar gastheer noemen van de Europese Kampioenschappen Baanwielrennen 2011. Drie dagen lang strijden Europa´s beste baanwielrenners op de ovale piste van Omnisport om de Europese titels.

Wat dit EK nog spectaculairder maakt is het feit dat de prestaties gelden als kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Er hangt voor alle coureurs dus veel af van de EK in Apeldoorn.

Nationale trots
Met de baanselectie van bondscoach René Wolff, die onlangs bekendmaakte welke renners ons land vertegenwoordigen op deze EK, kan het niet anders dan dat de tribunes in Omnisport het vierde weekend van oktober fel oranje kleuren.

Meervoudig wereld- en Europees kampioen Teun Mulder zal uitkomen op maar liefst drie onderdelen: de teamsprint, de keirin en de sprint. Ook onze snelle oranje dames Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis komen driemaal in actie, eveneens op de teamsprint, de keirin en de sprint. Roy van den Berg zal zich laten zien op de teamsprint en de sprint, Hugo Haak op de teamsprint en de keirin.

Ook bij de duuronderdelen wordt Nederland goed vertegenwoordigd. Bondscoach Robert Slippens beoogt enkele medailles binnen te kunnen slepen met zijn duurspecialisten. Van zijn selectie komen Wouter Haan en Roy Eefting uit op de puntenkoers.

Tim Veldt en Kirsten Wild maken een goede medaillekans op het omnium. De ploegenachtervolging bestaat uit Arno van der Zwet, Jenning Huizenga, Levi Heimans en Tim Veldt. De koppels Peter Schep/Jens Mouris en Wim Stroetinga/Nick Stöpler verrijden de Madison, en Vera Koedooder, Ellen van Dijk en Kirsten Wildt komen in actie bij de ploegenachtervolging vrouwen.

Tenslotte strijden Amy Pieters en Laura van der Kamp om de plak bij de puntenkoers vrouwen. De oranje attributen kunnen kortom weer tevoorschijn gehaald worden om onze sporters aan te moedigen tijdens het EK weekend!
Categorie:
Tag(s):