maandag, 14. november 2011 - 20:36

Apeldoorner aangehouden na achtervolging

Renkum

De politie heeft op 13 november rond 20.40 uur een 29-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor onder meer gevaarlijk verkeersgedrag en het rijden onder invloed.

Korte tijd ervoor stond hij met zijn auto op het Roermondsplein Arnhem voor een stoplicht; achter hem stond de auto van een 21-jarige man uit Arnhem. Deze laatste zag dat de Apeldoorner zijn auto in zijn achteruit zette en tegen zijn auto aanreed. Vervolgens reed hij er vandoor. De Arnhemmer zette daarop de achtervolging in, die voerde door het centrum van Arnhem; de twee reden onder meer door de Willemstunnel.

De Arnhemmer verloor even de controle over zijn auto en raakte daarbij een wand. De achtervolging (soms met hoge snelheid) ging vervolgens richting en door Oosterbeek en vervolgens over de N225 langs Doorwerth naar de oprit van de A50 richting Nijmegen.

Ondertussen was de politie op de hoogte gebracht, die de Apeldoorner bij de A50 tot stilstand kon brengen. De man bleek geen rijbewijs te hebben; bovendien had de man gedronken: 1,55 promille. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):