vrijdag, 15. juli 2011 - 11:06

Archeologen op zoek naar bronstijdbewoners van Bijsterhuizen

Nijmegen

Wethouder Thijsen van Wijchen en wethouder Kunst van Nijmegen, beiden verantwoordelijk voor archeologie, zetten vandaag, vrijdag 15 juli, gezamenlijk de eerste spade in de grond op het bedrijventerrein Bijsterhuizen.

Hier vindt de komende vier maanden archeologisch onderzoek plaats. De archeologen zijn op deze locatie met name geïnteresseerd in de goedgeconserveerde bodemlagen van de brons- en ijzertijd (van 2000 v. Chr. tot het jaar 0).

Op de speciaal gelanceerde website www.archeologiebijsterhuizen.nl kunnen bewoners en geïnteresseerden vanaf nu terecht voor al het nieuws over de opgraving, waarbij veel aandacht wordt besteed aan evenementen voor jong en oud.

Geopend voor publiek
Iedereen is welkom op de opgraving. Een uitkijkpunt en tentoonstelling zijn op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur opengesteld voor publiek. Voor rondleidingen kunnen bezoekers zich aan melden via de website.

Bewoners van de gemeenten Nijmegen en Wijchen zijn benieuwd naar de archeologische geschiedenis van het gebied. Wie woonden hier zo’n vierduizend jaar geleden? Hoe zag het gebied eruit? Die vragen proberen archeologen met deze opgraving te beantwoorden.

De komende maanden wordt een aantal evenementen georganiseerd, waaronder twee feestelijke open dagen met allerlei activiteiten, rondleidingen, een speciaal scholenprogramma en zelf meegraven in de stort.

Tot de participerende partijen behoren onder andere het Kasteel Museum Wijchen, Museum Valkhof en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden terecht op de website www.archeologiebijsterhuizen.nl.
Provincie:
Tag(s):