vrijdag, 3. juni 2011 - 18:52

Arnhem Mode Biënnale in Arnhem

Arnhem

Van 1 juni tot en met 3 juli is Arnhem het podium voor het internationale mode-event Arnhem Mode Biënnale. Onder de titel ‘Amber’ is deze editie een zoektocht naar de ware identiteit van het fenomeen mode.

De provincie Gelderland is een van de hoofdsubsidieverstrekkers van dit tweejaarlijkse internationale mode-event. De provincie heeft Mode en Vormgeving in haar Coalitieakkoord 2011-2015 benoemd als belangrijk thema voor de toekomst van Gelderland. Vooral de relatie die cultuur legt met innovatie en economie is van belang. Tegen deze achtergrond heeft het provinciebestuur ervoor gekozen om de Mode Biënnale 2011 weer van harte te ondersteunen.

Op de website van Arnhem Mode Biënnale wordt Amber als volgt omschreven: ‘Mode is Amber en Amber is mode, een wispelturig en vluchtig fenomeen, wiens persoonlijkheid overal in deze maatschappij te vinden is en aan wiens invloed we nauwelijks kunnen ontsnappen. Ze is als een femme fatale, we kunnen niet anders dan haar volgen, in de hoop dat ze ons opmerkt en haar geheimen met ons deelt. Als een directe weerspiegeling van de maatschappij waarin wij leven is ze mede verantwoordelijk voor het creëren van onze identiteit. Amber leren kennen, betekent ook meer over jezelf te weten komen.’

De vierde editie van de Arnhem Mode Biënnale wordt op drie locaties gehouden die met routes met elkaar worden verbonden. De zoektocht naar de ware identiteit van Amber wordt vormgegeven met tentoonstellingen, lezingen en workshops. Amber laat zien wat mode inhoudt. De hoofdtentoonstelling is op het terrein van AkzoNobel aan de Velperweg, de overige twee in het centrum van Arnhem (Gele Rijdersplein) en in het Museum voor Moderne Kunst.
Provincie:
Tag(s):