maandag, 4. juli 2011 - 13:06

Arrestant overleden in ziekenhuis

Beverwijk

Zondagochtend is een arrestant in het ziekenhuis overleden. De man, een 22-jarige inwoner van Heemskerk, was omstreeks 01.00 uur aangehouden, nadat hij in een snackbar aan de Belgiëlaan amok had gemaakt.

De man, die gezien zijn gedrag mogelijk onder invloed van alcohol of verdovende middelen verkeerde, ging door het lint in de zaak en gooide onder meer met stoelen. Het is niet bekend wat de aanleiding was voor het gedrag van de man.

De eigenaar van de snackbar belde de politie, die de man aanhield. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding waardoor de agenten geweld tegen hem moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Ook tijdens het transport naar het politiebureau bleef de man zich verzetten.

Eenmaal in het bureau is de man, gezien zijn gedrag, in een politiecel voorzien van camera en microfoon geplaatst, om hem in de gaten te kunnen houden. In de cel bleef de man uitermate onrustig. Hij is twee maal bezocht door een arts en geobserveerd.

Bij het laatste bezoek constateerde de arts dat de man geen hartslag had. Hierop is de man direct gereanimeerd en naar een ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis is de man uiteindelijk overleden.

Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het overlijden van de arrestant.
Provincie:
Tag(s):