woensdag, 25. mei 2011 - 14:17

Arrestatie Tilburger (42) na sabotage hekwerk Willem II stadion

Tilburg

Recherche-onderzoek naar de sabotage actie van een veiligheidshek in het Willem II stadion, in de nacht voorafgaande aan de wedstrijd van de thuisclub tegen NAC, heeft dinsdagmorgen geleid tot de aanhouding van een 42-jarige Tilburger. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Bouten losgedraaid
Deze man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij het losdraaien en stelen van enkele tientallen bouten van een extra geplaatst hek tussen het uit- en thuisvak. Aan de verdachte wordt het voorbereiden van openlijk geweld ten laste gelegd (artikel 141 a SR). Hij is in verzekering gesteld

Veiliogheidscontrole
Tijdens een laatste veiligheidscontrole door politie en stewards werd op zondagochtend 15 mei, voor het duel tussen Willem II en NAC ontdekt dat de bouten van een extra hekwerk tussen het uit- en thuisvak waren losgedraaid en meegenomen.

Recherche onderzoek zette de politie op het spoor van een 42-jarige Tilburger. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen verricht worden.

Artikel 141a van het wetboek van Strafrecht
Hij die opzettelijk gelegenheid, middelen of inlichtingen verschaft tot het plegen van geweld tegen personen of goederen wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of een geldboete van de vierde categorie.
Provincie:
Tag(s):