maandag, 24. oktober 2011 - 8:24

Arrestaties na achtervolging met helikopter op A27

Houten

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie bij een achtervolging op de A27 een helikopter ingezet. Dit heeft politie Utrecht bekendgemaakt.

Bij een benzinestation aan de snelweg bij Nieuwegein onttrok een auto met Frans kenteken zich rond 03.30 uur aan een routinecontrole. Waarom dat gebeurde is nog onduidelijk.

De auto ging er met hoge snelheid vandoor richting Gorinchem. De politie startte een achtervolging die grotendeels plaatsvond over de Rijksweg A27 en bij de op- en afritten van de Rijkswegen A2 en de A12. Hierbij kreeg het KLPD ondersteuning van meerdere politievoertuigen van de korpsen Utrecht, Gooi & Vechtstreek en Zuid-Holland zuid. Tijdens de achtervolging werd door de verdachten in de achtervolgde auto, meerdere malen op de rijbaan in de verkeerde rijrichting gereden. De politie volgde de auto op die momenten aan de 'goede' kant van de weg.

Gedurende een klein uur reed de auto heen en weer tussen Gorinchem en Utrecht. Daarbij koos de bestuurder ook voor de A2. De bestuurder trachtte meerdere politievoertuigen te rammen. De politie kreeg vervolgens ondersteuning van de politiehelikopter.

Bij afslag Houten op de Rijksweg A27 wist de politie omstreeks 04.30 uur het voertuig gecontroleerd tot stilstand te brengen en de twee inzittenden werden aangehouden. Het gaat om twee mannen, maar over hun identiteit kon de politie verder nog niets zeggen. De mannen hadden onderweg nog wat pakketjes uit de auto gegooid. De pakketjes zijn inmiddels in handen van de politie en worden onderzocht. Vermoed wordt dat het om verdovende middelen gaat.

Voorafgaand aan de achtervolging zijn schoten gelost. Toen een agent de bestuurder om zijn autopapieren vroeg, gaf de bestuurder ineens vol gas.
De agent die in de portieropening van de auto van de verdachten zat, werd uit het voertuig geslingerd. Vervolgens werd er door politie geschoten. Niemand raakte daarbij gewond.

De politie Utrecht verricht het onderzoek. De beide verdachten zitten vast voor nader verhoor en onderzoek.
Provincie:
Tag(s):