woensdag, 8. juni 2011 - 14:23

Arrestatieteam maakt einde aan vermoedelijke gijzeling Roosendaal

Roosendaal

Agenten van het Arrestatie Team zijn woensdagmiddag rond 12.15 uur een pand aan de Julianastraat binnen gegaan na een melding dat daar een 26-jarige vrouw en haar zoontje van anderhalf, tegen hun wil door de 39-jarige bewoner werden vastgehouden.

'De vrouw en haar zoontje werden ongedeerd aangetroffen. Er werden drie aanhoudingen verricht', meldt de politie woensdagmiddag.

Woensdagochtend werd in Bergen op Zoom een rechercheteam geformeerd na een melding van de Belgische Politie. Daar had een 26-jarige man uit Brasschaat vannacht aangifte gedaan van het feit dat zijn 26 jarige vriendin en hun kind (1½) in een woning aan de Julianastraat in Roosendaal tegen hun wil werden vastgehouden door de bewoner. Achtergrond zou mogelijk een zakelijk conflict zijn.

Arrestatierteam
In nauwe samenwerking met de Belgische politie werd een recherche onderzoek gestart. In overleg met de Officier van Justitie werd besloten om een Arrestatie Team in te zetten om daarmee een eind aan de vermoedelijke gijzeling te maken.

De 26-jarige vrouw en haar kind werden door het Arrestatie Team ongedeerd aangetroffen. In het pand zijn de bewoners, een 39-jarige man en een 54-jarige vrouw aangehouden. Ook een 28-jarige man uit Roosendaal, die daar op dat moment verbleef, werd gearresteerd.

De woning wordt onderzocht op sporen. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de achtergronden van deze zaak.
Provincie:
Tag(s):