donderdag, 13. oktober 2011 - 11:17

Arrestatieteam pakt twee voortvluchtige Belgen op in Sneek

Sneek

Het Team Executie Strafvonnissen (TES) heeft op verzoek van de Belgische autoriteiten twee voortvluchtige Belgen opgespoord, die in hun land werden gezocht voor gewapende overvallen.

Een arrestatieteam hield op vrijdag 7oktober een 20-jarige Belg aan in Sneek en een 25-jarige Belg werd dezelfde dag aangehouden in Leeuwarden.

De 25-jarige Belg wordt verdacht van een overval op een juwelier in Oostende, waarbij onder bedreiging met een vuurwapen sieraden en geld buit werden gemaakt. Ten tijde van de overval, op 5 augustus 2011, hoorde de man nog in België in detentie te zitten, maar hij was op 16 juni niet teruggekeerd van verlof. Hij moest op dat moment nog een straf van zeven jaar uitzitten.

De 20-jarige Belg was geen gedetineerde, maar wordt verdacht van een gewapende overval op een apotheek in Wervik. Hierbij werd de apotheker gedwongen de inhoud van twee kassa’s mee te geven.

Het TES werd ingeschakeld door het Belgische Fast - een soortgelijke organisatie als het TES - naar aanleiding van een anonieme tip dat de 25-jarige man in het Noorden van Nederland zou verblijven. Onderzoek wees uit dat de Belg inderdaad contact had met zijn ex-stiefvader in Sneek, tevens de vader van de 20-jarige man. Op deze manier werd achterhaald dat ook de 20-jarige man in Nederland verbleef.

De twee mannen zitten vast en de overleveringsprocedure is in gang gezet.
Provincie:
Tag(s):