dinsdag, 19. april 2011 - 16:38

Arrestatieteam pakt vijfde verdachte op dodelijk schietincident 12-jarige

Breda

Een arrestatieteam heeft dinsdagmiddag in Amsterdam een 22-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met het schietincident medio juli 2010 op het woonwagenkampje aan de Rijnauwenstraat. Bij het incident kwam een 12-jarige Bredase jongen om het leven.

De 22-jarige Amsterdammer werd rond 13.30 uur op een terras in de PC Hooftstraat gearresteerd. Eerder op de dag, dinsdagmorgen, hielden rechercheurs een 29-jarige Amsterdammer en een 43-jarige man uit Almelo aan. De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij moord cq doodslag.

Het rechercheteam dat het schietincident onderzoekt, hield vorige week dinsdag al twee Britten van 24 en 29 jaar aan. De 24-jarige verdachte werd in Amsterdam gearresteerd, zijn 29-jarige landgenoot werd aangehouden in de gevangenis in Leeds. Hij zit daar vast in verband met verboden wapenbezit, om zijn uitlevering is gevraagd. In totaal zijn er in deze zaak nu vijf verdachten aangehouden.

Het schietincident kende een voor Nederlandse begrippen extreem gewelddadig karakter. Er werd diverse malen met onder andere automatische wapens geschoten. Het rechercheteam sluit niet uit dat de daders verhaal wilden halen bij de bewoners van de bewuste woonwagen, op basis van een zakelijk conflict.
Provincie:
Tag(s):