zaterdag, 27. augustus 2011 - 12:20

Arrestatieteams druk in Limburg

In Limburg zijn vrijdag tot twee keer toe arrestatieteams ingezet om iemand uit een hachelijke positie te ‘bevrijden’. In Heijen (Noord-Limburg) werd een overvaller van het dak af gepraat. In Echt (Midden-Limburg) werd een man van de brug over het Julianakanaal afgehaald.

In de Esdoornstraat in Heijen had een overvaller zich op het dak van een woning verschanst, nadat hij zich eerder die middag aan zijn arrestatie had ontrokken. Drie woningen werden uit voorzorg ontruimd. Onderhandelaars van de politie hebben de man rond 17.00 ur over weten te halen van het dak af te komen. De man wordt verdacht van een overval in het Duitse Leverkusen.

In Echt werd een arrestatieteam ingezet, omdat een man zich op de onderhoudsbrug onder de brug over het Julianakanaal bevond. De man dreigde zichzelf iets aan te doen. Omdat deze onderhoudsbrug moeilijk bereikbaar is, werd een arrestatieteam ingezet. Rond 18.00 uur kon de man worden overmeesterd. Uit voorzorg werd ook de brandweer ingezet, waaronder brandweerduikers. Voor de man is geestelijke hulpverlening ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):