donderdag, 12. mei 2011 - 17:17

Asbest vrijgekomen bij grote brand in St. Joost

Bij een grote brand in een schuur aan de Groensebos in St. Joost is donderdagmiddag asbest vrijgekomen. Bij de brand is één persoon gewond geraakt, meldt de brandweer.

De brandweer is om 13.45 uur uitgerukt voor een uitslaande brand in een loods, gelegen op een terrein van een autorecyclingbedrijf. De brand is ontstaan in een loods van 20 bij 7 meter en heeft zich uitgebreid naar de opslag op het terrein. Hierbij zijn een veertigtal personenvoertuigen en een grote hoeveelheid autobanden in vlammen opgegaan . Een dieseltank die in de nabijheid stond is door ingrijpen van de brandweer bespaard gebleven. Een aantal gasflessen in de loods zijn geëxplodeerd. De brandweer heeft nog een onbekend aantal gasflessen verwijderd uit de loods en uit voorzorg verwijderd van het terrein.

Een medewerker van het bedrijf heeft getracht de brand te blussen, en heeft hierbij lichte brandwonden opgelopen. De man is vervoerd naar het ziekenhuis. Bij de brand is asbest vrijgekomen en terechtgekomen in een onbewoond gebied. De gemeente overlegt met een gespecialiseerd bedrijf om de asbest zo snel mogelijk op te ruimen. Het gebied waar de asbest ligt is ongeveer 1,6 hectare groot.

De brandweer heeft om 13.26 uur het nader bericht "grote brand" gegeven. Dit betekent dat er 3 blusvoertuigen ter plaatse komen. Doordat de bluswatervoorziening in het buitengebied onvoldoende is, is het zogenaamde "grootwatertransport ter plaatse gekomen. Hiermee kan bluswater over grote afstanden worden getransporteerd. Het sein "brand meester" is om 14.10 uur gegeven. Het nablussen heeft tot ongeveer 15.30 uur geduurd.
De politie denkt dat werkzaamheden in de loods de oorzaak van de brand is. Nader onderzoek volgt nog.
Provincie:
Tag(s):