maandag, 14. november 2011 - 19:13

Asfaltonderhoud N201 in De Ronde Venen

Amstelhoek

Van zaterdagavond 19 tot en met zondagmorgen 20 november 2011 voert de provincie Utrecht noodreparatie aan het asfalt uit op de N201 in gemeente De Ronde Venen, ter hoogte van hm 55,9, nabij de aansluiting Waverveen (kruising N201/N212).

In het wegvak bij hm 55,9 is een onvlakheid geconstateerd en het asfalt laat los vanwege de ondergrond en de hoge verkeersintensiteit op deze weg. De oude asfaltlagen worden daarom gedeeltelijk gefreesd en vervangen door nieuw asfalt.

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats op zaterdagavond en -nacht 19 november tot en met zondagmorgen 20 november, vanaf 20.00 ’s avonds tot uiterlijk 6.00 uur de volgende ochtend.

Consequenties voor het verkeer
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de rijstroken ter hoogte van hm 55,9 voor de helft af te sluiten. Het verkeer zal met behulp van een om-en-om regeling onder begeleiding van verkeersregelaars langs het werk worden geleid. Dit kan voor enige vertraging zorgen voor het doorgaande verkeer.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn. Als de weersomstandigheden het niet toe laten worden de werkzaamheden afgelast.

Geluidshinder
Het kan zijn dat de werkzaamheden enige geluidshinder met zich mee brengen, omdat er tijdens de werkzaamheden ook gefreesd moet worden. Ook het werkverkeer kan enige geluidsoverlast veroorzaken.
Provincie:
Tag(s):