dinsdag, 22. maart 2011 - 21:01

Assen en Emmen samen in actie voor ‘538 voor War Child’

Assen/Emmen

Radio 538 en de gemeente Assen en Emmen roepen iedereen op om in actie te komen en geld in te zamelen voor kinderen in oorlogsgebieden. Dit kan door ludieke acties, stunts en uitdagingen. Op 28 maart nemen de DJ’s Edwin Evers en Tim Klijn van 6.00 tot 10.00 uur alle donaties in ontvangst vanaf het Veemarktterrein in Assen. Vervolgens rijdt de truck van radio 538 door naar het Marktplein in het centrum van Emmen waar DJ’s Ruud de Wild, Niek van der Bruggen, Jelte van der Groot en Barry Paf van 14.00 tot 18.00 uur de uitzending overnemen. De leukste en meest bijzondere initiatieven komen live in de uitzending!

De gemeente Emmen en Assen ondersteunen de actie van Radio 538 en gaan verschillende uitdagingen aan om geld in te zamelen voor War Child.

Op maandagmorgen probeert de gemeente Assen met de actie ‘Assen laat zich horen’ zoveel mogelijk geluid te produceren. Zo proberen jongeren op scooters, ambtenaren, de politie, brandweer, groenmedewerkers, motorcoureur Jasper Iwema en (school)kinderen allemaal om zoveel mogelijk geluid te produceren. Voor € 1,- kan er geraden worden wie het meeste geluid maakt. Onder de goede antwoorden worden 10 kaartjes verloot voor de Superleague die naar Assen komt.

Naast de actie ‘Assen laat zich horen’, wordt er om 8.00 uur gestart met
ochtendgymnastiek op het Veemarktterein. Iedereen kan meedoen en voor elke € 50,- die bij de Truck van radio 538 wordt gedoneerd, sport het college van Burgemeester en Wethouders van Assen 3 minuten langer door! De scholieren van het Praktijk Onderwijs Assen verkopen deze ochtend broodjes en drinken. De opbrengst komt in samenwerking met Diner Mobiel, ook ten goede van War Child.

Op het marktplein in Emmen wordt maandag tussen 14.00 en 18.00 uur
geprobeerd de grootste dierentuin van Nederland te realiseren. Om de uitdaging te laten slagen, wordt de hulp ingeroepen van alle inwoners, scholen en verenigingen in de gemeente Emmen. Het doel is om 2.000 dierenitems te verzamelen tijdens de uitzending op het Marktplein in het centrum van Emmen. De dierenitems worden op het hoofdpodium geveild en verkocht aan de hoogste bieder.

Op maandag 28 maart komt de cd van de Emmense zangeres Ilona
Remmerswaal uit. Afgelopen weken zijn bekende Drentse muzikanten als
Daniël Lohues, Marlen Davers, Marco Geerdink en vele anderen de studio
ingedoken om samen met de Emmense zangeres 13 nummers op te nemen. Speciaal voor Warchild treed Ilona maandag 28 maart vanaf 13.00 uur op op het Marktplein in Emmen. De opbrengst van de eerste 100 cd’s schenkt de zangeres aan War Child.
Provincie:
Tag(s):