dinsdag, 7. juni 2011 - 21:30 Update: 08-07-2014 0:58

Aswolk vulkaan bedreigt terugkeer Nederlands elftal

Uruguay

(Elfvoetbal) De terugkeer van het nationale elftal vanuit Uruguay naar Nederland loopt woensdag gevaar door een aswolk van vulkaan Puyehue.

De aswolk, die zondag is ontstaan in zuiden van Chili, spoot as tot 10 kilometer in de lucht. Veel vliegmaatschappijen beslissen zelf of ze vanaf Montevideo blijven opereren of niet. Het Nederlands elftal speelt morgen een vriendschappelijk duel in Montevideo tegen Uruguay.

"Het zou een dag voor de wedstrijd tegen Uruguay alleen over voetbal moeten gaan", reageerde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen op Nusport.nl. "Helaas gaat het echter over die aswolk. We houden alles scherp in de gaten en kijken naar de feiten. Op basis daarvan proberen we goed op alles te anticiperen. Veel meer kunnen we niet doen."

Bondscoach Bert van Marwijk begrijpt dat de vertraging voor veel ongemak zorgt."Tot nu toe is het een fantastische trip. Maar het zou wel heel wrang zijn als we later naar huis moeten. Veel jongens hebben hun vakantie gepland. Die willen nog een wedstrijd spelen en er dan even tussen uit. Dat begrijp ik heel goed na zo'n lang seizoen", aldus de bondscoach.
Categorie:
Tag(s):