zondag, 9. januari 2011 - 13:09 Update: 08-07-2014 0:29

Audi TT RS nu leverbaar met S tronic transmissie

Leusden

De zeer sportieve Audi TT RS is met onmiddellijke ingang leverbaar met de zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Deze vooruitstrevende versnellingsbak kent een volautomatische modus, maar via ‘paddles’ aan het stuur is hij ook handmatig te bedienen. De Audi TT RS S tronic is er als Coupé en als Roadster. Beide versies vallen op door hun buitengewoon hoge prestatieniveau in combinatie met een opmerkelijk laag gemiddeld brandstofverbruik.

De Audi TT RS beschikt over een direct ingespoten vijfcilinder turbomotor met een vermogen van 250 kW (340 pk). De combinatie met de innovatieve zeventraps S tronic-transmissie heeft een gunstige uitwerking op zowel prestaties als brandstofverbruik. De Audi TT RS Coupé S tronic sprint bijvoorbeeld in slechts 4,3 seconden van 0-100 km/h en is daarmee nog sneller dan de versie met handgeschakelde transmissie. Het gemiddelde verbruik van de Audi TT RS Coupé S tronic bedraagt 8,4 l/100 km tegen 9,2 l/100 voor de versie met handgeschakelde bak. De topsnelheid van de Audi TT RS (Coupé en Roadster) is elektronisch afgeregeld op 250 km/h. Optioneel kan de topsnelheid worden verhoogd tot 280 km/h.

Sportief in alle opzichten Ook de uitvoering en standaarduitrusting van de Audi TT RS zijn zeer sportief. Een sportonderstel en quattro permanente vierwielaandrijving zijn op alle modellen standaard. Het ESP is volledig uitschakelbaar. Elke Audi TT RS beschikt standaard over elektrische stoelverstelling (inclusief lendensteunen), stoelbekleding van alcantara/leder en een licht- en regensensor. De Audi TT RS-modellen zijn ook leverbaar in Pro Line-uitvoering. De standaarduitrusting is dan uitgebreid met een diefstalalarm, Bose Surround Sound, parkeerhulp achter en een Audi radio/DVD-navigatiesysteem.

De Audi TT RS Coupé S tronic is leverbaar vanaf € 76.905 (Pro line-uitvoering: € 80.555) en de Audi TT RS Roadster staat in de prijslijst voor bedragen vanaf € 80.345 (Pro Line-uitvoering: € 83.995). Alle genoemde bedragen zijn inclusief btw/bpm.
Categorie:
Tag(s):