maandag, 10. oktober 2011 - 12:39

Auto eindigt in sloot bij vluchtpoging

Amsterdam

De controle van een vermoedelijk gestolen Audi, eindigde na spookrijden ondersteboven in een sloot.

Politiemensen die in een herkenbare politieauto reden, zagen vannacht rond kwart over vier op de Admiraal de Ruijterweg een Audi rijden die voorzien was van Duitse kentekenplaten. Via een computersysteem in de politieauto werd vastgesteld dat die kentekenplaten niet op een Audi thuishoorden. De politiemensen hadden op dat moment reden om aan te nemen dat de Audi of de kentekenplaten van diefstal afkomstig waren.

De Audi reed richting Zaanstad en meerdere politie-eenheden probeerden deze in te gaan sluiten. Toen de bestuurder kennelijk in de gaten kreeg dat de politie het op hem voorzien had, ging hij ervandoor. Op de A7 werd met de Audi tegen het verkeer in gereden. Dit spookrijden leek te stoppen bij een afslag maar werd via de afrit vervolgens doorgezet. De afslag Wijdewormer werd genomen en men reed daar een afgesloten weg in. De Audi ramde daarbij een politieauto van Amsterdam-Amstelland. Toen de Audi gekeerd was en via de berm een blokkade van politieauto’s probeerde te ontwijken sloeg de auto om en eindigde op zijn kop in een sloot. Politiemensen zijn te water gesprongen en hebben de twee inzittenden uit de Audi gehaald.

Beide inzittenden van de Audi zijn aangehouden. Een van hen is naar een ziekenhuis overgebracht maar daar bleek dat hij niets mankeerde en slechts simuleerde dat hij gewond zou zijn. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De Wijkteamrecherche van het politiebureau Bos en Lommer heeft de zaak in behandeling.
Provincie:
Tag(s):