maandag, 25. juli 2011 - 17:09

Auto in sloot, bestuurder loopt weg

Een 27-jarige automobilist die zondag rond 12.00 uur met zijn auto een sloot was ingereden heeft de plaats van het ongeval vervolgens lopend verlaten.

De politie hield hem even later toch nog aan voor het rijden onder invloed.

De 27-jarige man uit Lienden was in een flauwe bocht van de Ooievaar in Ommeren de naast de weg gelegen sloot ingereden. Getuigen meldden het ongeluk bij de politie en zeiden erbij dat de man ongedeerd uit zijn auto was geklommen en was weggelopen.

Personeel van de ook opgeroepen ambulance trof de man aan tussen Ommeren en Lienden. Na vastgesteld te hebben dat hem niets mankeerde, hebben ze de man thuis afgezet.

De politie heeft de bestuurder vervolgens thuis opgezocht. Hij rook sterk naar alcohol. Bij de voorlopige ademtest blies hij een "F". Hierop werd de 27-jarige aangehouden en overgebracht naar het bureau in Geldermalsen. Bij de definitieve ademtest bleek dat hij 1,75 promille (765 ug/l) alcohol in zijn bloed had.

De man is nader gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd, waarna hij met een rijverbod van 11 uur in vrijheid is gesteld.
Provincie:
Tag(s):