donderdag, 28. april 2011 - 12:53

Auto met sinds 2006 vermiste man gevonden in Stieltjeskanaal

Woensdagmiddag is in het Stieltjeskanaal bij Zandpol de auto aangetroffen van de sinds 2006 vermiste D. Hekman uit Emmen. In het wrak werd het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat het hier vermoedelijk om de vermiste Hekman gaat, maar forensisch onderzoek zal daarover definitieve duidelijkheid moeten geven.

Na een melding van de eigenaar van een zeilboot, die in het Stieltjeskanaal schade had opgelopen door een botsing met een hard voorwerp, stelde Rijkswaterstaat woensdagmiddag een onderzoek in. Een duiker die in opdracht van Rijkswaterstaat te water ging ontdekte op de bodem van het kanaal een personenauto. Toen men deze ging bergen bleek er een stoffelijk overschot in te liggen. De politie werd gewaarschuwd waarna de auto met het stoffelijk overschot werd overgebracht naar een plaats van onderzoek.

Uit het hierna ingestelde forensisch onderzoek bleek dat in de auto het in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam lag van één persoon, een man. De auto stond op naam van de sinds 2006 vermiste heer Hekman uit Emmen.

Op basis van de uitkomsten van het eerste onderzoek is het erg aannemelijk dat het stoffelijk overschot ook Hekman betreft. Echter zal pas na nader onderzoek, o.a. door DNA vergelijking, definitief kunnen worden vastgesteld dat het om Hekman gaat. De uitkomsten van dit onderzoek zullen naar verwachting over ruim een week bekend zijn. Er zijn geen aanwijzingen die duiden in de richting van een misdrijf. De auto en de stoffelijke resten worden nog wel nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):