zondag, 23. januari 2011 - 16:25

Auto met vier inzittenden te water in Gouda

Gouda

Een auto is zaterdagavond even voor 20.00 uur in een sloot naast de Goudse Poort. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Het voertuig, met daarin naast de bestuurder nog vier inzittenden, kwam op zijn dak terecht in het water naast de Goudse Poort.

Direct na het ongeluk zijn meerdere getuigen het water ingegaan om de inzittenden te helpen. Vier van de inzittenden, afkomstig uit Waarder, Dronten en Driebruggen, konden het voertuig uit zichzelf verlaten. Een vijfde inzittende, een 19-jarige vrouw uit Driebruggen, was door het ongeval buiten bewustzijn geraakt. Ze werd door een omstander uit de auto gehaald en door een van de omstanders gereanimeerd. Daarna kon ze weer op eigen kracht ademhalen. Alle vijf de inzittenden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. De vier, die op eigen kracht het voertuig konden verlaten, hadden onderkoelingsverschijnselen. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De Goudse Poort is in de richting van Gouda enkele uren afgesloten geweest vanwege onderzoek door de Verkeersongevallendienst van Politie Hollands Midden.
Provincie:
Tag(s):