woensdag, 2. maart 2011 - 18:42

Auto op zijn kant na achtervolging door centrum Venray

Venray

In Venray is woensdagmiddag omstreeks 12.15 uur een 36-jarige inwoner uit die plaats aangehouden op de Wilhelminastraat na een achtervolging door het centrum van Venray. Twee personen liepen daarbij lichte verwondingen op, zo meldt de politie.

De politie was bezig met een verkeerscontrole op de Zuidsingel, waar de automobilist staande werd gehouden. De man onttrok zich vervolgens aan de controle waarna de achtervolging door een motoragent werd ingezet. Hierbij werden hoge snelheden door het centrum van Venray behaald. De verdachte raakte op zijn vluchtweg een fietsster. Enkele voetgangers konden de auto ontwijken door opzij te springen. De vlucht van de verdachte eindigde op de kruising Wilhelminastraat - Julianalaan waar hij tegen een passerende auto botste. Hierbij raakte de auto van de verdachte op zijn kant. De verdachte werd vervolgens door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De fietsster, een 71-jarige vrouw uit Venray, die door de verdachte met de auto werd geraakt is lichtgewond. De bestuurster van de personenauto op de kruising is met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte raakte niet gewond. Onbekend is nog waarom hij op de vlucht sloeg.
Provincie:
Tag(s):