zondag, 3. juli 2011 - 11:23

Auto over de kop na achtervolging door politie

Almere

In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 33-jarige Almeerder op de Elementendreef de macht over het stuur kwijt en vloog met de auto over de kop. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Hij bleef ongedeerd maar werd aangehouden voor rijden onder invloed, rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en bleken er tegen de alcomobilist nog twee signaleringszaken te lopen.

De auto raakte zwaar beschadigd. De man had kort voor het eenzijdige ongeval een stopteken genegeerd en was er met hoge snelheid vandoor gegaan.

Rond 05.00 uur zag een politie-eenheid de man met zeer hoge snelheid rijden in Almere Kruidenwijk. Er ontstond een korte achtervolging waarbij de bestuurder een stopteken negeerde en met gevaarlijk hoge snelheden door een woonwijk reed.

De auto werd uit het oog verloren maar inmiddels keken alle politie-eenheden uit naar het voertuig. In Almere Poort werd de auto weer gespot en probeerden agenten de auto bij te houden.

Op de Elementendreef ging het fout, de man verloor de macht over het stuur en vloog met hoge snelheid uit de bocht, ging meerdere keren over de kop maar bleef wonderwel ongedeerd.

Agenten hielden de bestuurder aan die flink onder invloed bleek. Bij de ademtest die volgde in het politiebureau bleek dat de man ruim 1,7 promille alcohol had genuttigd. De wettelijke grens is 0,5 promille. Tevens bleek dat de man auto reed terwijl een rechter zijn rijbewijs ongeldig had verklaard.

Tegen de alcomobilst stonden nog geldboetes en vervangende hechtenis open voor rijden onder invloed en meerdere verkeersovertredingen. De verdachte is ingesloten. De auto, die waarschijnlijk als verloren kan worden beschouwd was van een kennis.
Provincie:
Tag(s):