zaterdag, 29. oktober 2011 - 13:08

Auto over de kop na rijden onder invloed

Sneek

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Steenhouwersstraat een 19-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en drugs en verlaten plaats ongeval.

Agenten kregen de melding van een getuige dat op de Stadsrondweg Zuid een auto over de kop was geslagen waarna twee personen waren weggelopen. Hierop stelden de agenten een onderzoek en zagen een auto op de kop liggen op de naast gelegen parallelweg de Oude Hemdijk.

Op aanwijzing van de getuige troffen de agenten de 19-jarige samen met een 28-jarige inwoner van Sneek aan. De 19-jarige bleek de bestuurder te zijn geweest waarna hij werd aangehouden. Vanwege het vermoeden dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aan het bureau onderworpen aan een ademanalyse. Hier blies hij 630 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tevens bleek de Sneker in het bezit van twee wikkels vermoedelijk speed. Deze drugs werd in beslag genomen. Tijdens het verhoor klaagde de 19-jarige over pijn aan zijn nek waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 28-jarige moest in verband met letsel aan zijn hand naar het ziekenhuis.

Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):