maandag, 27. juni 2011 - 12:27

Auto total-loss na dollemansrit wegpiraat

Een wegpiraat die aan politiecontroles trachtte te ontkomen, eindige zijn rit tegen een boom. De 32-jarige man probeerde zondagavond vergeefs voor de politie te vluchten. Hij botste op de Goovertsedijk frontaal tegen een boom.

Het begon rond 20.30 uur rondom de Goirlese kermis. Daar was de 32-jarige man uit Goirle aan het stunten in zijn rode Honda Civic. Bij een slipmanoeuvre moest een gezin het vege lijf redden door snel opzij te springen. Hierbij belandden twee jonge meisjes met hun fietsjes in de struiken. Gelukkig waren zij ongedeerd. Er waren overigens veel meer mensen op straat aanwezig vanwege de Goirlese kermis

Een motoragent zag het voorval gebeuren en gaf de stuntrijder een stopteken. De automobilist ging er echter met hoge snelheid vandoor, waarbij hij opnieuw andere weggebruikers in gevaar bracht. Ondanks het feit dat de motoragent zwaailicht en sirene voerde, was de man kennelijk niet van plan om te stoppen. Dat bleek uit het feit dat hij stoptekens negeerde en zogenaamde handremslips maakte om al driftend door de bochten te gaan.

Hij reed met hoge snelheid door Goirle en maakte slingerende rijbewegingen om te voorkomen dat hij zou worden ingehaald. Door zijn rijgedrag bracht hij andere weggebruikers direct in gevaar, want tegenliggers moesten uitwijken. Op een zandpad richting Poppel wist de automobilist de motoragent van zich af te schudden. Door de plassen en modder op het zandpad was het voor de achtervolgende motorrijder niet langer verantwoord om de stunter te achtervolgen.

De gemeenschappelijke meldkamer coördineerde echter de achtervolging, waardoor een politieauto de achtervolging in Hilvarenbeek kon overnemen. De dollemansrit eindigde met een frontale aanrijding tegen een boom. Het ongeval gebeurde vlak voor negen uur op de Goorvertsedijk.

De verdachte zat bekneld in het wrak maar was wel bij kennis en gedroeg zich recalcitrant. Nadat hij uit het wrak was bevrijd is hij naar het ziekenhuis overgebracht. De wegpiraat is gearresteerd en in hechtenis genomen. De auto is total-loss.

Inmiddels is duidelijk dat het gaat om een bekende van politie en justitie. De arrestant had nog voor € 678, - aan boetes opstaan (of 11 dagen hechtenis) opstaan. Verder mocht de man helemaal niet achter het stuur zitten vanwege een ontzegging van de rijbevoegdheid

De politie is nog op zoek naar mensen die door het rijgedrag van de man in gevaar zijn gebracht of getuige waren van zijn capriolen. Met hun verklaring of aangifte kan een compleet dossier aan de rechter worden voorgelegd. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):