maandag, 18. april 2011 - 0:39

Auto verduisterd tijdens proefrit

Culemborg

Zaterdagmiddag werd de politie gewaarschuwd door medewerkers van een autobedrijf in Culemborg dat één van hun auto’s niet teruggekomen was na een proefrit.

Eerder die week had zich een man gemeld met speciale interesse in een Peugeot RCZ. Omdat de auto waarvoor hij belangstelling had op dat moment niet aanwezig was, was afgesproken dat de man later zou terugkomen.

Op zaterdag, toen de auto wel aanwezig was, kwam de man om een proefrit te maken. Hij liet daarbij zijn rijbewijs als borg achter. Omdat de autoverkoper naast het rijbewijs ook over het telefoonnummer van de proefrijder beschikte, gaf hij de auto met een gerust hart mee. Toen hij later die middag de man belde om na te vragen hoe laat deze weer terug zou komen, werd de telefoon echter niet meer opgenomen.

Daarop besloot de autoverkoper het achtergehouden rijbewijs nog eens kritisch te bekijken, en ontdekte hij dat dit hoogstwaarschijnlijk vervalst was. Het rijbewijs bleek na onderzoek eind maart bij een auto-inbraak in Ewijk te zijn gestolen en was door de proefrijder zelf voorzien van een nieuwe foto. De auto, een grijze Peugeot RCZ met kenteken 39-PNR-9, is nog spoorloos.
Provincie:
Tag(s):