zondag, 20. november 2011 - 14:11

Autobrand leidt tot woningbrand

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de brandweer rond half twee de melding van een autobrand aan de Eggenlaan in Brunssum. De auto stond samen met meerdere auto's en scooters geparkeerd onder een overkapping aan de achterzijde van een woning. De brandweer kon niet voorkomen dat de brand doorsloeg naar het huis.

De vier bewoners konden het pand op tijd verlaten. Even leek het erop dat één persoon rook had ingeademd en werd er een ambulance opgeroepen, maar dit bleek achteraf niet nodig. Een half uur na de melding kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

In Voerendaal kon vrijdagavond wel worden voorkomen dat een brand in een vrachtauto oversloeg naar een naastgelegen woning. Hulpdiensten werden rond 20.00 uur gealarmeerd voor een in brand staande vrachtauto aan de Van Elmpstraat. Eenmaal ter plaatste bleek het te gaan om een losse trekker en was de brand al geblust door de melder. Deze had hiermee weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen huis. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):