vrijdag, 18. maart 2011 - 7:13

Autobrand slaat over op woning

Haaren

In de nacht van donderdag op vrijdag is kort na 03.00 uur brand ontstaan in een personenauto. Deze personenauto stond geparkeerd op een oprit langs een woning aan de Burgemeester van den Oeverstraat in Haaren.

Bij de brandweer kwam de melding binnen als woningbrand en bij aankomst van de eerste eenheid was het vuur op de zolderverdieping al naar binnen geslagen. Ook was er een doorslag richting de garage waar de auto pal voor stond.

Enkele omwonenden werden diep ik de nacht opgeschrikt door het vele lawaai wat de brand met zich meenam. Enkele van hen belde de meldkamer van de brandweer terwijl de buren de bewoners van de woning alarmeerden.

Burgemeester
Zij konden gelukkig nog tijdig de woning verlaten en werden bij de buren opgevangen. Stichting Salvage kwam ter plaatse namens de gezamenlijke brandverzekeraars. Ook burgemeester Ronnes kwam ter plaatse om poolshoogte te nemen.

De auto ging geheel verloren, de garage, de woning en een schutting van de buren liepen grote schade op door brand. De brandweer is enige tijd bezig geweest met het blussen van de brand terwijl de gewaarschuwde politie zorgde dat omwonende op gepaste afstand bleven.

De brand werd bestreden door brandweermensen uit Haaren en Helvoirt. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Er raakte verder niemand gewond bij de inzet aan de Burgemeester van den Oeverstraat.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):