maandag, 2. mei 2011 - 8:18

Autobranden groeien uit tot zeer grote brand

Zeist

In Zeist hebben diverse autobranden de brandweer handen vol werk bezorgd. Om 4.40 uur kwam bij de brandweer de eerste melding binnen van een autobrand in een parkeergarage aan de Antonlaan. Vrijwel direct erna kwam de melding van diverse autobranden aan de achterzijde van een doe het zelf winkel aan de voorheuvel.

Op deze parkeerplaats stonden verspreidt drie voertuigen in brand. Inmiddels had de brand zich uitgebreidt naar de luifels van de winkels en dreigde over te slaan naar de winkel en de woningen. De bewoners werden door de politie en brandweer uit de woningen gehaald. Een aantal bewoners waren al naar het dak gevlucht. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand, grip1. Hierdoor kwamen ook de korpsen Den Dolder, Soesterberg, Bunnik, Bilthoven en Woudenberg ter plaatse om te assisteren.

Twee oudere dames kregen onderkoelingsverschijnselen, omdat ze voor de ontruiming lang op het dak hebben gestaan. De bewoners zijn overgebracht naar een hotel in Zeist. Burgemeester Janssen heeft de plaats van de brand en het hotel vanmorgen bezocht. Bij de eerste melding aan de Antonlaan gingen in totaal twee auto's in vlammen op.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, brandstichting wordt zeker niet uigesloten. De recherche zal onderzoek doen.
Provincie:
Tag(s):