zondag, 6. november 2011 - 14:42

Automobilist aangehouden voor aanrijden plaatsgenoot

Winschoten

De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht opzettelijk een 28-jarige plaatsgenoot te hebben aangereden op de Hazelaarstraat in Winschoten.

Getuigen verklaarden dat de knaap met hoge snelheid door de straat reed. Toen de 28-jarige buurtbewoner de bestuurder wilde aanspreken en hem een stopteken gaf, werd hij aangereden. De 19-jarige Winschotenaar ging er vervolgens vandoor. Via het kenteken kwamen agenten al snel op het spoor van de eigenaar van de auto. Deze verklaarde de auto te hebben uitgeleend aan een familielid. Even later kon de verdachte worden aangehouden in zijn woning aan de Beukenlaan in Winschoten. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten voor verhoor.

Op het politiebureau bleek dat de beginnend bestuurder teveel alcohol gedronken had. Hij had een promillage van 0,75 (335 ug/l) in zijn bloed. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen met schaafwonden en pijn aan zijn arm en been. De politie onderzoekt de aanrijding en maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):