donderdag, 6. januari 2011 - 10:39

Automobilist met 132 kilo hennep aangehouden

Weert

In de nacht van woensdag op donderdag trof de politie 132 kg hennepplanten aan in een personenauto aan de Lichtenberg in Weert.

De auto trok de aandacht van de agenten die vervolgens poolshoogte gingen nemen. Rondom het voertuig werd een sterke hennepgeur waargenomen. Bij controle bleek dat de auto gevuld was met sporttassen die vol zaten met hennepplanten. De 45-jarige bestuurder uit Tilburg is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De hennep is in beslag genomen.

In Blerick is woensdagmiddag een hennepkwekerij opgerold aan het Schepenenplein. In totaal werden er in diverse ruimtes in een woning 520 hennepplanten aangetroffen. Er zijn momenteel nog geen aanhoudingen verricht. Ook was er sprake van diefstal van stroom.

In een pand aan het Raadhuisplein in Panningen heeft de politie woensdagochtend een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt met ruim 1000 planten. Een 32-jarige man uit Panningen is hiervoor aangehouden. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom en tevens zijn er indicaties van eerdere oogsten met het nodige brandgevaar waargenomen door agenten ter plaatse.
Provincie:
Tag(s):