donderdag, 16. juni 2011 - 22:51

Automobilist met een te kort lontje

Heerenveen

Een 38-jarige inwoner van Langweer is woensdagavond rond 18.00 uur mishandeld door een 22-jarige inwoner uit Wolvega. Het slachtoffer had een opmerking gemaakt over het rijgedrag van de bestuurder toen deze op de kruising bijna een aanrijding had veroorzaakt. Het slachtoffer werd even later op de Roerdomplaan door de verdachte klemgereden. En zonder verdere aanleiding in zijn gezicht geslagen.

De man die de verkeersregels wel kende liep diverse blauwe plekken in zijn gezicht op en zijn bril werd vernield. Vervolgens stapte de verdachte in zijn auto en reed met hoge snelheid weg. Doordat zijn kenteken werd genoteerd, kon hij even later worden aangehouden. De verdachte is voor verhoor ingesloten. Hier beledigde hij ook nog enkele arrestantenbewakers.

Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte. Twee 11-jarige inwoners van Langweer die in de auto van het slachtoffer zaten, kregen slachtofferhulp aangeboden.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de mishandeling of het rijgedrag van de bestuurder die in een zwarte Volkswagen Bora reed. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):