vrijdag, 11. februari 2011 - 16:48

Automobilist reedt opzettelijk in op fietser

Leeuwarden

In de nacht van zaterdag 5 februari op zondag 6 februari rond 02.00 uur is een nog onbekende aoutomobilist opzettelijk ingereden op een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. Zo maakt de politie vrijdag bekend.

Het slachtoffer reed samen met zijn vriendin en nog een kennis op de fiets over de Voorstreek. Hier werden zij ingehaald door zwarte Opel Corsa. De bestuurder uit de auto riep iets naar hen maar reed door. Even later kwam de auto met hoge snelheid op hen afrijden en reed opzettelijk de Leeuwarder aan. De 20-jarige werd met fiets en al geschept en kwam hard op de weg terecht.

In eerste instantie werden de hulpdiensten niet gewaarschuwd. Toen maandag tijdens onderzoek in het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer ernstig letsel aan zijn been had opgelopen, deed hij alsnog aangifte. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. De zwarte Opel heeft vermoedelijk schade aan de motor kap en de politie wil dan ook graag in contact komen met mensen die weten van wie deze auto is of die weten waar deze auto staat.
Provincie:
Tag(s):