maandag, 5. december 2011 - 11:01

Automobilist rijdt 132 km/u in bebouwde kom

Veenendaal

Een automobilist reed in de nacht van zondag 4 op maandag 5 december veel te hard omdat hij dacht te veel gedronken te hebben.

Rond 01.25 uur zagen agenten dat hen op de Wageningselaan een automobilist tegemoet kwam. Zij wilden de bestuurder controleren, keerden en reden achter hem aan. De automobilist had kennelijk geen zin in een controle en verhoogde zijn snelheid.

De agenten bleven hem volgen en deden het zwaailicht aan. Dat deed de bestuurder ook niet besluiten om te stoppen. Op de Wageningselaan reed hij met een snelheid van 132 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. De agenten deden de sirene vervolgens ook aan, maar de automobilist bleef doorrijden. Hij sloeg af en reed de Rondweg-Oost op, verloor de macht over het stuur, de auto draaide 180 graden en kwam op de middengeleider tot stilstand. Vervolgens hielden de agenten, een 32-jarige man uit Veenendaal, aan. Daarbij constateerden zij dat hij naar alcohol rook. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau verklaarde de Veenendaler dat hij er voor de politie vandoor was gegaan omdat hij dacht dat hij te veel had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 205 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. De verdachte had dus niet te veel gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor de veel te hoge snelheid en hij moest zijn rijbewijs inleveren.
Provincie:
Tag(s):