maandag, 13. juni 2011 - 19:54

Automobilist rijdt in op kletsende dames

Middelburg

Twee 24-jarige Middelburgse dames hebben maandagmiddag aangifte gedaan van poging tot moord cq. doodslag.

De twee stonden omstreeks 14.30 uur even te kletsen op de hoek van de JP Boreelstraat en de Pieter Boddaertstraat in Middelburg.

Omdat ze zagen dat er een groot model personenauto aan kwam, besloten ze een stukje opzij te gaan, ondanks het feit dat het overige verkeer er nog makkelijk langs kon. De ene vrouw pakte haar fiets om deze opzij te zetten.

Op datzelfde moment kwam er een klein model personenauto aangereden. De bestuurder hiervan claxonneerde en de dames riepen dat de bestuurder toch zag dat ze al opzij gingen.

Hierop zagen de vrouwen dat de bestuurder van het kleine autootje achteruit reed, gas gaf en keihard op hen af kwam rijden! De vrouw die haar fiets vast had kon niet ver genoeg opzij springen om de auto helemaal te ontwijken en haar fiets werd meegesleurd door de auto. Deze kwam in een heg tot stilstand, reed vervolgens weer achteruit en reed hierna op een rustige manier weg.

Gelukkig waren er oplettende getuigen genoeg die het kenteken van de auto hebben genoteerd en daarom konden agenten van de Zeeuwse politie de verdachte al gauw aanhouden. Het betreft een 44-jarige Middelburgse man. Hij zit nu vast en moet nog verhoord worden.

De toedracht is nog volledig onduidelijk op dit moment.
Provincie:
Tag(s):