dinsdag, 5. juli 2011 - 14:25

Automobilist sleurt gewonde hond kilometers mee

Drachten

De politie is op zoek naar de bestuurder van een bordeauxrode personenauto van het merk Mitsubishi, type Lancer of Carisma met een letter en cijfer combinatie van XS of mogelijk SX en/of een Z, met het cijfer 30 in het kenteken. De betrokken auto was maandagavond 27 juni rond 22.10 uur betrokken bij een aanrijding met een hond in de Torenstraat in Drachten.

De hond van het ras Stabij/Labrador stak plotseling de weg over, waarna hij door de auto geschept werd. De bestuurder reed door terwijl het gewonde dier waarschijnlijk met zijn halsband aan de auto bleef haken. Op de kruising van Torenstraat/Geelhorsstraat stopte de bestuurder, stapte uit en keek onder zijn auto waarna hij vervolgens weer door reed. Op de kruising Torenstraat/Geelgorsstraat sloeg de bestuurder linksaf waarna het gewonde dier van de auto losraakte en op straat terecht kwam. De bestuurder reed vervolgens door. De hond overleed later aan zijn verwondingen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):