donderdag, 25. augustus 2011 - 10:15

Automobilist van snelweg gedrukt door Belg

Beesel

Een 47-jarige automobilist uit Geleen is woensdag gewond geraakt nadat hij op de A73 van de weg werd gedrukt door een Belgisch voertuig.

De man uit Geleen reed op de A73 in de richting van Roermond, ter hoogte van Beesel, waar hij een voor hem rijdende auto inhaalde. Een Belgische personenauto kwam hem met zeer hoge snelheid achterop en seinde met grootlicht dat de weg vrij gemaakt moest worden omdat hij eraan kwam. De man uit Geleen kon niet aan de kant omdat hij aan het inhalen was. De Belgische automobilist bleef zeer kort achter de inhalende man rijden, totdat deze zo snel als mogelijk was naar de rechter rijstrook stuurde.
De Belgische personenauto haalde hem hierna in en sneed hem af, om direct daarop op de rem te trappen. Hierdoor was de man uit Geleen genoodzaakt te remmen en naar links uit te wijken, waar op dat moment een derde personenauto reed. Een uitwijkmanoeuvre naar rechts om de derde auto te ontwijken volgde waardoor de auto van de man uit Geleen in een slip raakte en tegen de middengeleider botste.

De politie is op zoek naar de Belgische automobilist.
Provincie:
Tag(s):