vrijdag, 2. september 2011 - 10:24

Automobilist veroorzaakt ongeval met gestolen voertuig

Limbricht

In Limbricht heeft donderdagavond een aanrijding plaatsgevonden met drie auto's. De veroorzaker ging er na het ongeval vandoor maar meldde zich later aan het politiebureau. Hij bleek te rijden zonder geldig rijbewijs, in een gestolen auto, met te veel alcohol op. Bij de aanrijding raakte een andere bestuurder gewond, meldt de politie.

Een 55-jarige man uit Born reed rond 21:00 uur over de Bornerweg in de richting van Sittard. Op het moment dat hij links af wilde slaan, de Limbrichterweg in, kwam hij in botsing met de auto van de verdachte die hem op dat moment inhaalde. Door de botsing eindigde de verdachte, een 28-jarige man uit Sittard, met zijn auto in een weiland. De man uit Born kwam door de aanrijding op de verkeerde weghelft in botsing met een derde automobilist, een 32-jarige man uit Einhausen, die in de richting van Born reed. Door deze aanrijding kwam de man uit Born klem te zitten en moest met behulp van de brandweer worden bevrijd. Hij hield aan de aanrijding een ribfractuur over.
Later die avond werd de politie gebeld door een getuige. Hij had een foto van de aanrijding op Facebook gezien en herkend. De auto bleek te zijn gestolen. De verdachte kwam zich op verzoek van de politie melden aan het politiebureau en werd aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 1,6 .
Provincie:
Tag(s):