zondag, 27. maart 2011 - 18:26

Automobilist vlucht voor controle en veroorzaakt aanrijding

Maastricht

Een 30-jarige Nederlandse man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagavond in Maastricht aangehouden nadat hij een controle van de politie in het Belgische Tongeren probeerde te ontlopen. Tijdens de vluchtpoging veroorzaakte hij een aanrijding.

Een politiepatrouille in Tongeren wilde even voor 19.00 uur het voertuig en diens bestuurder controleren. De man verhoogde echter meteen zijn snelheid en probeerde een controle te voorkomen. Het voertuig vluchtte met fikse snelheid richting Maastricht. Onderweg pleegde de bestuurder een aantal forse verkeersovertredingen.
Uiteindelijk reed de bestuurder bij Vroenhoven Nederland binnen. De Belgische politiepatrouille kwam ook de grens over en gaf steeds de rijrichting van de bestuurder door aan de inmiddels gewaarschuwde Nederlandse politiepatrouilles. Een motorrijder kon de vluchtende bestuurder traceren op de Javastraat in Maastricht. Om de hoek bij de kruising Tongerseweg en Ruttensingel reed de man tegen de auto van een 35-jarige Maastrichtenaar aan en reed meteen door. De man uit Maastricht liep nekletsel op.

De dollemansrit eindigde op de Noorderbrug, Daar begaf de auto het en de bestuurder vluchtte te voet verder. De politie kon hem op de Fransensingel aanhouden.
Het rijbewijs van de verdachte bleek reeds eerder ingenomen te zijn.
Provincie:
Tag(s):