vrijdag, 3. juni 2011 - 22:45

Automobiliste zwaargewond bij ongeval A7

Leek

Een 31-jarige automobiliste uit Yde is vrijdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7.

Omstreeks 11:30 uur reageerden agenten op een melding van een aanrijding op de A7, tussen Leek en Groningen. Agenten vonden een auto die op de kop in de naastgelegen greppel lag. Het slachtoffer zat bekneld in haar auto. De bestuurster werd door de brandweer uit haar benaderde positie bevrijd en werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

De autosnelweg werd enige tijd gedeeltelijk afgesloten. De verkeersongevallendienst stelde direct een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. In eerste instantie leek het om een eenzijdig ongeval te gaan. Na het horen van getuigen kreeg de politie informatie dat vermoedelijk een tweede auto bij het incident betrokken was geweest.

Volgens getuigen werd de vrouw op de A7 links en rechts ingehaald door een bestuurder in een donkerkleurige personenauto. (vermoedelijk een BMW 3serie en/of een Mercedes C-klasse). De politie vermoedt dat het slachtoffer schrok van dit onbehoorlijk rijgedrag en door een rem- of stuurcorrectie de controle verloor over haar voertuig. De onbekende automobilist ging er na het ongeval vandoor en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. De politie komt graag in gesprek met de onbekende automobilist en/of getuigen. Zij kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):