donderdag, 18. augustus 2011 - 21:50

Automobilisten achtervolgen elkaar in Rolderwolde

Bij meerdere aanrijdingen in Rolderwolde zijn woensdagnacht vijf auto’s betrokken geweest.

Het begint met een aanrijding op de Matsloot in Matsloot. Daar botst een 58-jarige man uit Groningen tegen de auto van een 22-jarige man uit Roden. De Groninger wil geen politie bij de zaak, naar later blijkt heeft hij vermoedelijk gedronken.

Hij belt iemand op om hem te komen halen. De man uit Roden belt familie die met twee auto’s naar het ongeval komt. Als alle betrokkenen ter plaatse zijn, stapt de Groninger in de auto van zijn kameraad en rijdt weg.

De twee familieleden van de andere partij zetten de achtervolging in. Tijdens die achtervolging raakt een van de achtervolgers, een 50-jarige man uit Roden, met de auto van de weg. Even later raakte de achtervolgde auto, bestuurd door de 58-jarige Groninger, ook van de weg en botst tegen een boom. Hij wordt op dat moment nog nagezeten door een 20-jarige man uit Roden, die vervolgens tegen de auto botst die tegen de boom is gereden.

De 58-jarige man uit Groningen is naar het ziekenhuis gebracht, waar van hem een bloedproef is gevorderd. Deze heeft hij geweigerd, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. De andere betrokkenen zullen nog worden verhoord en de achtervolgers zullen worden aangemeld bij het CBR voor een hernieuwd onderzoek naar hun geschiktheid als automobilist.
Provincie:
Tag(s):