dinsdag, 2. augustus 2011 - 12:46

Automobilisten strand Scheveningen moeten met fiets of OV

Scheveningen

Nu het langverwachte zomerweer eindelijk daar is kiezen een hoop Nederlanders voor een heerlijk dagje verkoeling op het strand.

Update 14.00 uur
Vanwege de grote drukte op de wegen richting het strand van Scheveningen adviseert de politie automobilisten dinsdagmiddag niet meer naar het strand te komen. Alle wegen zijn door de grote toestroom van strandgangers overvol.

Ook alle parkeergarages zitten propvol, daar kan geen auto meer bij. 'Als mensen nog een plekje op het strand willen bemachtigen, dan moeten ze met de fiets of met openbaar vervoer komen', aldus de politie.

Eerdere berichtgeving
Dinsdagochtend rond 10:30 uur ontstonden er daarom in korte tijd behoorlijke files op de wegen naar de Nederlandse stranden, aldus de VID.

In de regio Den Haag loopt het momenteel behoorlijk vast op de A12. Veel verkeer is onderweg naar de Haagse en Scheveningse stranden. Rond 12:00 uur stond er voor het Maliveld zeven kilometer file.

Ook de Zeeuwse kust is populair. Vanaf Bergen op Zoom richting Vlissingen staat er op de A58 een file van in totaal zeventien kilometer. De vertragingstijd loopt daar op tot ruim een half uur. Ook verkeer op de N59 richting Vlissingen ondervindt flinke hinder van de recreatiedrukte. Verkeer komt daar in dertien kilometer file terecht.

Op de A59 tussen het knooppunt Sabina en de weg naar Den Bommel komt het strandverkeer vast in een file van elf kilometer.
Provincie:
Tag(s):