maandag, 10. januari 2011 - 11:32

Auto's te water door gladheid, brandweerwagen botst in Amsterdam

Amsterdam

De brandweer van Amsterdam is maandagmorgen twee keer uitgerukt voor een auto te water in Osdorp. Bij één van de uitrukken heeft een brandweervoertuig een aanrijding gehad.

De eerste melding kwam rond 8.45 uur binnen en betrof een auto die in het water was gereden aan de Osdorperweg. De bestuurster zat nog in het voertuig, dat alleen met de voorkant in het water lag. De vrouw is met behulp van ambulancepersoneel en brandweermensen uit de auto geholpen en bleef ongedeerd.

Ook aan de Tom Schreursweg reed een bestuurster rond 9.00 uur het water in. De auto belandde op de zijkant. De vrouw wist uit de auto te klimmen en zat op het voertuig toen de brandweer arriveerde. Brandweermensen hebben haar vervolgens aan de kant geholpen. Ze is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens het aanrijden naar een incident heeft het brandweervoertuig van kazerne Osdorp een kleine aanrijding gehad met een personenauto. De bestuurster van de auto botste op de brandweerauto. De voertuigen hadden alleen lichte blikschade en konden hun weg vervolgen.

De incidenten zijn waarschijnlijk het gevolg van gladheid op de weg.
Provincie:
Tag(s):