maandag, 25. april 2011 - 11:22 Update: 08-07-2014 0:59

AZ duidelijk over 2012-contracten: 'Verlengen of vertrekken'

(Elf Voetbal) AZ-trainer Gertjan Verbeek dreigt komende zomer vier basisspelers kwijt te raken. Zonder namen te noemen heeft technisch directeur Earnest Stewart zich uitgesproken over spelers wiens contracten tot 2012 lopen. "Voor hen zijn twee opties mogelijk: verlengen of verkopen."

"In het verleden heeft de club investeringen gepleegd om bepaalde spelers binnen te halen", legt Stewart uit op de clubsite van AZ. "We willen niet dat die jongens transfervrij de deur uitlopen. Op het moment dat er niet verlengd wil worden of we niet tot verlenging komen, gaan we voor de verkoop. In het uiterste geval kunnen we alsnog kiezen om een contract te laten aflopen, maar dat zal niet snel gebeuren."

Onder de 2012-ers bevinden zich Simon Poulsen, Stijn Schaars, Brett Holman en Kolbeinn Sigthórsson. Vier spelers die regelmatig in de basiself van Verbeek opduiken. Ook ideale twaalfde man Nick van der Velden en reservedoelman Joey Didulica staan nog een jaar onder contract in Alkmaar. Hetzelfde geldt voor Gill Swerts en Milano Koenders, die momenteel worden verhuurd.
Categorie:
Tag(s):