zondag, 17. april 2011 - 9:35 Update: 08-07-2014 0:59

AZ stopt opmars ADO en neemt vierde plaats over

Alkmaar

(Elfvoetbal) AZ heeft na zaterdagavond de beste papieren voor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. De Alkmaarders klopten nummer vier ADO Den Haag met 3-1 en nemen die vierde stek over van de stuntploeg van John van den Brom.

Het venijn van de eerste helft zat 'm in de staart. AZ controleerde en bepaalde, maar slaagde er niet in heel grote kansen te creëren. Pas op slag van rust was het raak, toen Simon Poulsen combineerde met Nick Viergever en Kollbein Sigthorsson de 1-0 binnen tikte. Daarmee toonde de clubtopscorer meteen weer zijn waarde, nadat hij vorige week met een blessure ontbrak.

OOk in de deel twee leek ADO niet op de ploeg die achtereenvolgens Ajax, FC Utrecht en Vitesse versloeg en zodoende op de vierde plaats terecht kwam. Toen Timothy Derijck ook nog eens kinderlijk in de fout ging, Brett Holman hem de bal afsnoepte en de 2-0 maakte, leek het gedaan met de geel-groenen. Derijck maakte zijn fout enigszins goed door na 67 de 2-1 binnen te koppen, maar ADO kon verder niet echt een vuist maken.

De definitieve beslissing viel vier minuten voor tijd uit een counter. Holman bood de ingevallen Nick van der Velden een kans die de middenvelder niet kon missen. Dat deed hij dan ook niet: 3-1. Daarmee zorgde hij voor grote vreugde bij AZ, dat nu kwalificatie voor Europees voetbal in eigen hand heeft. ADO kan alleen maar hopen dat de Alkmaarders nog punten laten liggen. Gebeurt dat niet, dan moet de ploeg het doen via de play-offs.
Categorie:
Tag(s):