woensdag, 19. januari 2011 - 13:15 Update: 08-07-2014 1:01

Babel wil liefst naar Ajax, Hoffenheim goede tweede optie

Amsterdam

(Elfvoetbal) Ryan Babel, die eerder vandaag nog flirtte met Ajax, lijkt nu toch onderweg naar TSG Hoffenheim 1899. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Bild wordt de aanvaller momenteel al gekeurd door de Bundesliga-club.

"Door het vertrek van Ba en de blessure van Obasi zitten we in een noodsituatie. Babel was een van onze gewenste kandidaten van wie manager Ernst Tanner het meest overtuigd was", laat eigenaar Dietmar Hopp weten aan het boulevardblad.

Volgens Winnie Haatrecht is het echter nog allemaal niet zo ver. "Er is niet gesproken met Hoffenheim. Ze hebben zich gemeld bij Liverpool, maar dat was al bekend. Bovendien hebben in totaal drie Duitse en drie Engelse clubs dat gedaan", zegt de belangenbehartiger.

Babel zit bij Liverpool op een dood spoor. Daarom zou de buitenspeler graag tijdelijk willen verkassen naar een andere club.

UPDATE (1):
In navolging van TSG Hoffenheim heeft ook Liverpool melding gedaan van een akkoord over Ryan Babel. The Reds hebben bevestigd dat zij het bod van de Duitse club op de 24-jarige aanvaller hebben geaccepteerd.

Mochten de onderhandelingen tussen Hoffenheim en Babel geen obstakel vormen, dan kan de oud-Ajacied waarschijnlijk komend weekend tegen St. Pauli zijn debuut maken in de Bundesliga. Babel is afgereisd naar Duitsland om daar te gaan praten met Hoffe.

Babel, die eerder vandaag nog flirtte met Ajax, staat sinds 2007 onder contract bij Liverpool. Over de exacte hoogte van het door Hoffenheim geboden bedrag kunnen overigens nog geen uitspraken worden gedaan.

UPDATE (2):
Babel is al door de medische keuring gekomen bij Hoffenheim. De aanvaller kreeg ook al een rondleiding. "Ryan wil hoe dan ook weer aan voetballen toekomen", zegt zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht in De Telegraaf. "Een halfjaar in Amsterdam heeft onze voorkeur, omdat we geen voorstander zijn van een wintertransfer. Maar als Liverpool dat niet toestaat of Ajax dat niet wil, moeten we doorschakelen. De agenda van Ryan bood geen andere ruimte om te worden gekeurd. Daarom is hij nu al gegaan. Voor het geval hij persoonlijk tot een akkoord komt met Hoffenheim, dat uiteraard ook een mooie club is."

Een akkoord voor het weekend lijkt er niet te komen. "Zaterdag of zondag ga ik die kant op", zegt Haatrecht, die schemert met interesse uit Engeland. Babel: "Indien Ajax meer duidelijkheid heeft over Suarez, mij wil en Liverpool daar voor open staat, is dat een serieuze optie."
Categorie:
Tag(s):