maandag, 12. december 2011 - 10:38

Babyschildpadje aangespoeld op strand van Monster

Scheveningen

Afgelopen zaterdagmiddag is er bij het strand van Monster een babyschildpadje aangespoeld. Het beestje is met de dierenambulance naar Sea Life Scheveningen vervoerd. Hij had wondjes op zijn schild en zand in z´n oogjes.

Bij nader onderzoek door de dierenverzorgers van Sea Life bleek het te gaan om een Kemp schildpad, die normaal gesproken alleen voorkomt in de Golf van Mexico. Het is niet alleen de kleinste schildpad soort, ook een van de meest bedreigde zeeschildpadden. Heel zelden spoelen ze aan bij onze kust.

Het schildpadje is Flip genoemd en zal de komende weken in quarantaine moeten aansterken. In overleg met een dierenarts krijgt het schildpadje nu een antibioticakuur om de eventuele infecties op z´n rug tegen te gaan. Flip weegt 1,85 kilo en heeft een schildlengte van 35 cm. De leeftijd is moeilijk te bepalen maar we denken 2 jaar oud, aldus Robbin, dierenverzorgster van Sea Life. Het schildpadje is hier langzaam te water gelaten en begon meteen goed te zwemmen.

Flip zal hoe dan ook weer uitgezet worden in de natuur, daar waar hij thuis hoort, aldus Wybo Wijnbergen, manager van het zeeaquarium. We zijn blij dat we de schildpad hier de juiste zorg kunnen bieden en hij/zij zal scherp in de gaten gehouden worden. Over enige tijd kijken we of Flip sterk genoeg is om de terugreis richting Mexico te maken.
Provincie:
Tag(s):